recepten999.nl | garnalen cocktail jamie oliver | lamsbout 800 gram | bananentaart van saroma | zalmtaart bladerdeeg kwark | recepten999.nl | wortelsoep thermomix | Garnalencocktail met appel
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Het 'industrieterrein' van De Kookfabriek breidt zich steeds verder uit in Nederland: na Den Haag en Amsterdam is nu Rotterdam aan de beurt. Én er zijn zelfs al plannen voor nog meer Kookfabrieken in Utrecht en Eindhoven, vertelt Jan Maarten Kruyt, één van de vier initiatiefnemers. Maar nu eerst even terug naar de feestelijke opening van De Kookfabriek in 010 ! Stoer De nieuwste Kookfabriek bevindt zich in het St. Jobsveem, een statig rijksmonument en voormalig pakhuis in het oude havengebied van Rotterdam (Lloydkwartier). Het interieur van de kookstudio sluit perfect aan bij het karakter van de oude Rotterdamse haven: industrieel design, stoere pilaren en robuuste houten balken. In het oog springend zijn de coole kookunits met steigerhouten planken die met mooi weer zo naar buiten – op het terras aan het water met uitzicht op de Euromast! – kunnen worden gerold, zo vertelt mede-eigenaar Marc Klok me enthousiast. Bron: Pitch Communicatie & PR via Facebook Culinair ambassadeur Bij De Kookfabriek kun je allerlei inspirerende kookworkshops volgen: heerlijk samen Aziatisch koken, iets lekkers bereiden uit de mediterrane keuken of zelfs een Masterclass volgen bij Julius Jaspers, het kan allemaal. Culi-ambassadeur Jaspers ontwikkelde speciaal de recepten voor de workshops bij De Kookfabriek. Er wordt gekookt met de seizoenen en per gerecht worden, naast basisingrediënten als bloem en boter, vijf ingrediënten gebruikt. De recepten zijn stuk voor stuk bijzonder, maar wel toegankelijk zodat je ze ook thuis gewoon kunt maken, aldus Klok. Glitter & glamour Op een openingsfeest van een heuse kookstudio horen natuurlijk geweldige hapjes! Kookfabriek-ambassadeur Julius Jaspers stelde speciaal voor de gelegenheid een fantastische keukenbrigade samen met culi-toppers uit Rotterdam en omstreken. Zo kon je heerlijk meekijken over de schouder van Jos Grootscholten van Restaurant Perceel *, Jenny Loh & Shun Po Fan van Asian Glories, Jim de Jong van Restaurant De Jong en Jeroen Granneman van Parkheuvel **. Wat ik zoal heb gegeten? Tonijnsalade met wakame & glasnoedels (Julius Jaspers), 'n luchtig Chinees hamburgertje met krokant buikspek (Asian Glories), oesters à la meunière (Restaurant Perceel), gemarineerd gekookt buikspek van Bommeriger big met crème fraîche, kaviaar & ossenstaartgelei (Parkheuvel) en langoustine, tulpenblad, koolrabi, een schuimige wolk van zeewater & glitters (Restaurant De Jong). Tel daar 'n champi of twee bij op en je begrijpt dat 't een enorm geslaagd feestje was ;-) Meer info over alle culi-activeiten bij De Kookfabriek vind je hier . De Kookfabriek Rotterdam Lloydstraat 24 Rotterdam 010-2680063

Bron: inkellskitchen.blogspot.com

Truffelvarkens, die zie je niet veel meer de laatste tijd. Nog maar een jaar of vier geleden kwam je ze nog wel eens tegen, aan de zoom van het woud, wroetend naar truffel. Gevaarlijke ontmoetingen waren dat, als je net in je eentje door het bos liep. Ik heb wel eens zes uur staan wachten tot ik mijn auto weer in kon omdat een enorm truffelvarken vlak onder mijn automobiel truffels in de grond vermoedde. Ik bekeek het allemaal van een afstand en probeerde uit de wind te blijven. Ik zag toen voor het eerst wat truffel met een varken kan doen. Snuivend en grommend nam hij steeds langere aanlopen om zich daarna dravend op volle kracht in mijn portier te beuken. Die auto moest opzij, al duurde het een week.. Waarschijnlijk dreef er na een uurtje of zes een truffellucht uit een ander gebied langs. Hij deed opeens zijn kop omhoog, stootte een zeer laag, kreunend geluid uit en verdween snuivend in het bos. Het zette me wel aan het denken. Truffel, dat was het Zwarte Goud. En varkens waren hartstikke gezellige en sociale dieren als je maar de tijd nam om een band met ze op te bouwen. Een en een was twee. Ik kocht die middag een truffelvarken. Een stevige beer was het, luisterend naar de roepnaam Arend. De eerste drie dagen schoof hij briesend mijn meubilair door de kamer, op zoek naar truffel, maar toen hij begreep dat er op drie hoog achter weinig viel te graven legde hij zijn grote truffelkop bij me op schoot en keken wij samen naar Boer zoekt Vrouw. Niet alleen boeren zoeken vrouwen, merkte ik. Iedere keer als Yvon Jaspers in beeld verscheen zag ik Arends immense varkengeslacht langzaam naar zijn buik groeien. Yvon Jaspers insmeren met truffelolie en 24 uur in een kamer opsluiten met mijn varken, ik had zomaar het idee dat dat programma vanaf de eerste dag ook meer dan vier miljoen kijkers zou trekken. In het weekend zocht ik truffels met Arend. Over belangstelling hadden we niet te klagen. Dat zag je niet iedere dag in Amsterdam, een geile varkensbeer die snuivend door het Vondelpark draafde op zoek naar truffels. Toen hij zich voor de derde maal dwars door het theehuis had gewerkt omdat hij in de keuken een truffel rook, ben ik uitgeweken naar het Amsterdamse Bos. Daar had hij lekker de ruimte. Prachtig was dat, hoe hij achter uit mijn Opel Astra sprong en dan bijna mechanisch de grond begon om te woelen. Op zoek naar truffel. Hij kon niet anders. Het zat hem in het bloed. Arend vond van alles. Twee opgezette neushoornvogels, een pannetje kaasfondue, een met ontbijtkoek gevuld condoom, een halve kip en een goed werkende typemachine, maar geen truffel. Binnen een week stond mijn hele kamer vol met opgegraven nutteloze voorwerpen, maar er was nog geen schilfer truffel gevonden. Ik zag ook langzaam het leven uit zijn varkenslichaam verdwijnen. Arend knakte mentaal. Hij was een truffelloos truffelvarken. Ik ben met hem naar Noord-Frankrijk gereden en heb Arend vrij gelaten. Het was beter zo. Onderweg naar Nederland kwam het inzicht. Ik had iets geleerd. Varkens kijken graag televisie en truffels moet je online bestellen.

Bron: eerstkoken.blogspot.nl

voor 4 personen 4 scholfilets 4 el bloem (gezeefd) 2 sjalotjes (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (gesnipperd) 1 bakje kerstomaatjes of Romaatjes (gehalveerd) 6 el olijfolie 2 el rode pesto 1 el paprikapoeder edelsusz (versgemalen) peper en zout een handvol basilicumblaadje, gescheurd (om te bestrooien) Hulpmiddelen Zeefje, grote koekenpan of hapjespan, sauspannetje, snijplank, scherp mes. Voorbereiding Doe de bloem met peper, zout en paprikapoeder in een diep bord en haal de scholfilets erdoor. Verhit 2 el olijfolie in het sauspannetje en fruit hier de sjalotjes en knoflook in aan. Voeg de tomaatjes toe, bak ze heel zachtjes mee en voeg dan de pesto toe. Laat dit een aantal minuten heel zachtjes sudderen, roer af en toe door. Bereidingswijze Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak de scholfilets in ca 5 minuten aan allebei de kanten goudbruin en gaar. Serveer de vis dan direct op 4 warme borden met de saus en strooi er wat gescheurde basilicumblaadjes over. Buon Appetito! Serveertips Lekker met een venkelsalade en een knapperig ciabattabrood met basilicumboter! Bron Visgilde Jaspers & De Bie, Eindhoven

Bron: smulweb.nl

De foto is mislukt, maar ik maak het vast en zeker nog wel een keer, want het was lekker. Het recept stond in de Allerhande en is van Julius Jaspers, topkok en kookboekenschrijver die al 20 jaar in Vietnam komt. Ingrediënten : 4 el kristalsuiker 1 rode peper 1 el Nuoc Mam (vissaus) 2 rode uien 1 limoen, schoongeboend 2 el rijstazijn 1 el Thaise zoete chilisaus 500 gr reuzengarnalen 2 el arachideolie 1 teen knoflook, fijngesneden 1 kropsla, buitenste bladeren verwijderd 15 gr (thaise) basilicum, blaadjes in reepjes 50 g ongezouten pinda's Bereiden : Doe de suiker in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot goudbruin. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in heel kleine stukjes. Blus de karamel voorzichtig af met 100 ml water. Breng aan de kook en laat de gestolde karamel in het water smelten. Voeg de peper en vissaus toe, laat 1 min. doorkoken en haal van het vuur. Snijd de uien in flinterdunne halve ringen en doe in een kom. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, sap, de rijstazijn, chilisaus en zout toe aan de ui. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook en meteen daarna de garnalen toe en roerbak 2 min. Voeg de karamelsaus toe en roerbak nog 1 min. Neem van het vuur. Haal de blaadjes sla los en verdeel over een grote platte schaal. Verdeel de ui met citrusdressing en de garnalen met saus erover. Bestrooi met het basilicum en de pinda's.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Zon, gezelligheid, hapjes en drankjes. Dat is voor mij de Taste of Amsterdam 2013. Van 6 tot en met 9 juni vind in het Amstelpark het foodfestival van het jaar plaats. Bekende restaurants en bekende chefs tonen hun kookkunsten en ook zijn er workshops. Mijn favoriete restaurants van de avond was Jamies fifteen . Hier at ik risotto met rode biet en gorganzola en Jamie's signature dish: Brownie met hangop en rabarber. So good! Verder at ik onder andere pikante kipspies van MOMO , sushi van The Harbour Club , een bijzonder lekkere garnalen kroket en een dessert met stroopwafel. Naast restaurants zijn er ook vele kraampjes waar je de lekkerste producten kunt komen zoals zelf gemaakte Griekse olijfolie of natuurlijke chips uit de achterhoek. Ook was er een BBQ wedstrijd onder leiding van Julius Jaspers. Ook the Taste bezoeken? Dat kan nog vandaag en morgen. Tickets kun je online bestellen maar ook op het festival terrein. Bekijk ook dit verslag over The Taste.

Bron: biancakramer.blogspot.nl

Afgelopen woensdag, 11 juni, was het dan zover. Ik heb mijn eerste foodevent bezocht. En dat was niet het minste event, maar de viering van de eerste nieuwe haring van 2014. Door 'Kroon op het Werk' werden wij (als foodbloggers) in de gelegenheid gesteld hierbij aanwezig te zijn. In dit filmpje alvast een eerste impressie. Om 16.00 uur werden we verwelkomd op de Visafslag in Scheveningen. De rode loper was voor ons uitgerold. Ik mocht me melden bij de perstafel, waar ik achtergrondinformatie kreeg. Toen ging het echt beginnen. Er waren mooie plekken gereserveerd voor de foodbloggers. De nieuwe haring werd geïntroduceerd met een kort filmpje, waarna Manuela Kemp (achterop de motor) het eerste vaatje nieuwe haring binnenbracht. Voordat de veiling van start ging, moest de nieuwe haring natuurlijk eerst gekeurd worden. De jury, bestaande uit Peter Koelewijn (docent aan de visvakopleiding), Jaap Koning (visspecialist), Julius Jaspers en Alain Caron, was het over eens dat de haring van geweldige kwaliteit was. Dat wilde ik natuurlijk zelf proeven... Maar eerst was het tijd voor de veiling. Wat velen niet weten is dat er bij dit event volgens de Amerikaanse manier geveild wordt. Dit betekent dat, wanneer je biedt, je dat bedrag doneert. Alle bedragen worden bij elkaar opgeteld. Degene die het allerlaatste bod doet, is de winnaar van het vaatje. De veiling duurde daardoor wel erg lang, maar als blogger had ik het voorrecht in de 'koksarena' te mogen vertoeven. Daar kon ik zien hoe Julius (met zijn dochter) en Alain de lekkerste gerechtjes met haring aan het bereiden waren. Het was erg leuk en leerzaam om de mogelijkheid te krijgen te praten met deze inmiddels toch zeer bekende (en goede) koks. Ook was het erg leuk om persoonlijk contact te hebben met collega-foodbloggers, die je normaal alleen via Facebook spreekt. Ondertussen liep het water me in de mond, met al die mooie gerechtjes die mij aan het roepen waren... Alain begreep dat en stopte me een harinkje toe. Nu had ik écht de eerste nieuwe haring gegeten (of was het de vijfde... de jury had er natuurlijk ook al ieder één op). En wat was hij lekker! De jury had gelijk: om je vingers bij af te likken! Dankjewel, Alain! Inmiddels zat de veiling erop. De opbrengst gaat dit jaar naar Bio Vakantieoord , een vakantiepark in Arnhem dat helemaal aangepast is voor gezinnen met een kind met een complexe handicap. Het laatste bod is uitgebracht door de Makro, waardoor er in totaal een bedrag van €56.500,- is ingezameld voor dit goede doel! En om dit heuglijke feit te vieren, mochten nu álle gasten gaan genieten van de heerlijke nieuwe haring van 2014. De volgende gerechtjes werden bereid door Alain Caron: * Haring met crème van doperwtjes en mayonaise met gekonfijte uit * Haring met passievruchtvinaigrette, yoghurt en wasabi Deze gerechtjes werden bereid door Julius Jaspers: * Haring met spekbokking en gel van augurk, borage * Haring met ponzu en verse wasabi, daikon en knoflook Ik moet bekennen dat het laatste gerecht mijn favoriet is... al blijft de haring met een gesnipperd uitje toch ook érg lekker! Robert Kroon , heel erg bedankt voor de uitnodiging. Met volle teugen heb ik genoten van 'mijn eerste event'! Leuke links Visrecepten Nederlands Visbureau Vlaggetjesdag Scheveningen

Bron: carryskitchen.blogspot.com

Het is alweer een enorme tijd geleden, maar we delen eindelijk weer een photodiary met jullie! De afgelopen tijd hebben we veel leuke dingen meegemaakt. Zo hadden we een diner met 80 mensen in restaurant Meat West, met de heerlijke wijnen van Jacob's Creek. Verder is Naomi een weekje naar Valencia geweest en heeft daar heerlijk genoten van de zon, de stad en het overheerlijke eten en hotspots! Kijk jij met ons mee in onze photo diary van de afgelopen paar weken? Wij houden van burgers! En al helemaal als we ze zelf maken, deze Italiaanse courgetteburger moet je echt eens proberen! Twee weken geleden hadden wij een super leuk event in restaurant Meat West. Een diner voor 80 personen, waarvan wij de amuse hadden bedacht. Je kunt hier meer lezen over dit leuke event! Binnenkort plaatsen wij nog de aftermovie en onze ervaringen over deze leuke avond. Onze bietencarpaccio met zalm, sinaasappel en een dressing van citroen, chilipeper en verse munt. Wat een geslaagde avond was dit. Samen met andere bloggers van Chickslovefood, Brendakookt, Goodfoodlove & Myfoodblog. Salades zijn wij gek op! Deze salade met wilde perzik, rosbief en feta maakte Naomi met haar vriend op een zonnige dag! Het recept vind je hier. Robin is uiteten geweest bij Mayur , een heerlijk Indiaas restaurant in Amsterdam. Aanrader! Bij Majesteit taart kun je de meest goddelijke taartjes eten. You should try the red velvet cake! Robin probeerde en haar moeder de Merengue Cheesecake, Yummie, zo lekker! Deze heerlijke noten-vrije pesto-kip salade maakte Robin en het recept kun je hier vinden. Red velvet taart van de Majesteit, echt een absolute aanrader!! Our guilty pleasure: lekkere kroketten op een wit bolletje. Moet soms kunnen toch? Vorige week had Robin met haar zusje een diner in een rijdende trein onder leiding van Julius Jaspers. Leuk! Naomi vertrok voor een weekje naar Valencia en ontdekte daar de meest leuke (food) hotspots. Zo aten ze heerlijke taartjes en nacho's bij Las Mas Bonita aan het strand. Deze pasta's bij La Papardella waren goddelijk! Hoe lief zijn deze mannetjes in Valencia! Naomis is verliefd op deze stad en op het Valenciaans leven! De pinchos bij Sagardi mochten ook niet ontbreken! Frozen Yoghurt vind je overal in Valencia! En wat krijg je veeeeeel! Op het laatste dagje nog even ontbijten bij La Petite Brioche. Yum! Bij thuiskomst stonden er voor Naomi heerlijke hapjes te wachten. Mama en zusje hadden zich uitgesloofd! Ik wil nu alweer terug! Het strand is zo mooi! Naomi maakte deze week een heerlijke vogeltong pasta met dille, courgette, paprikapasta en een vers stukje zalm. Het recept komt snel online! Gisteren stond Naomi met Doormeal op het festival A Day At the Park. Het was super geslaagd! Status van dit moment: We drinken een smoothie bij Zest in Amsterdam. Neem de smoothie met bieten, gember en wortel, erg lekker! Mmmm heerlijk zo'n sapje! Op dit moment bloggen wij bij PLLEK , de ultieme zomerse hotspot! Wat heb jij allemaal beleefd dit weekend? Heb jij nog leuke tips voor hotspots? Vinden jullie het leuk als wij wekelijks deze photo diary plaatsen? We horen graag jullie reacties! Liefs, Naomi & Robin

Bron: threegirlsonekitchen.blogspot.nl

Er lagen zulke mooie aubergines bij de Lepelaar, die kon ik niet weerstaan. Ze waren van Nederlandse bodem dat dat wel, maar uiteraard wel uit de verwarmde kas, dus echt goed voor het milleu...... niet echt. Maar ja je wilt wel weer eens iets anders dan de wortelen, uien, kolen. Ik wacht altijd het liefst op onze eigen oogst maar voor de aubergines kan dat wel juli worden, dat duurt me toch echt te lang. Dus hup een paar van die prachtige glimmende aubergines in de mand. We hebben ze op de bbq geroosterd, dat kan natuurlijk ook in de grillpan maar met het mooie weer van vorig weekend is het heerlijk om buiten te koken. Het recept komt uit de BBQ bijbel van Julius Jaspers Ingrediënten voor 6 personen: voor de tahinidressing: 140 g lichte tahin 20 g platte peterselie 20 g korianderblad 1 teen knoflook, geperst of geraspt 50 ml olijfolie 100 ml citroensap zout en versgemalen zwarte peper 3 flinke aubergines olijfolie 250 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt) 70 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt olijfolie zout munt (optioneel) platte peterselie (optioneel) Bereidingswijze: Begin met de dressing Doe de tahin, peterselie, koriander, knoflook, olijfolie, citroensap in de keukenmachine en draai tot het een mooie gladde dressing is. Dit kan ook in een hoge beker met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij. Snijd de aubergines overlangs door en snijd deze in parten. Deze mogen vrij dun zijn anders duurt het te lang voordat ze gaar zijn. Smeer de parten in met olijfolie en grill ze rondom gaar. Verwarm de kikkererwten met een scheutje olijfolie. Verdeel de aubergine op een schaal of bord, bestrooi met de kikkererwten en de hazelnoten. Schep er de dressing over en bestrooi met de munt en peterselie.

Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nl

Afgelopen woensdag, 11 juni, was het dan zover. Ik heb mijn eerste foodevent bezocht. En dat was niet het minste event, maar de viering van de eerste nieuwe haring van 2014. Door 'Kroon op het Werk' werden wij (als foodbloggers) in de gelegenheid gesteld hierbij aanwezig te zijn. In dit filmpje alvast een eerste impressie. Om 16.00 uur werden we verwelkomd op de Visafslag in Scheveningen. De rode loper was voor ons uitgerold. Ik mocht me melden bij de perstafel, waar ik achtergrondinformatie kreeg. Toen ging het echt beginnen. Er waren mooie plekken gereserveerd voor de foodbloggers. De nieuwe haring werd geïntroduceerd met een kort filmpje, waarna Manuela Kemp (achterop de motor) het eerste vaatje nieuwe haring binnenbracht. Voordat de veiling van start ging, moest de nieuwe haring natuurlijk eerst gekeurd worden. De jury, bestaande uit Peter Koelewijn (docent aan de visvakopleiding), Jaap Koning (visspecialist), Julius Jaspers en Alain Caron, was het over eens dat de haring van geweldige kwaliteit was. Dat wilde ik natuurlijk zelf proeven... Maar eerst was het tijd voor de veiling. Wat velen niet weten is dat er bij dit event volgens de Amerikaanse manier geveild wordt. Dit betekent dat, wanneer je biedt, je dat bedrag doneert. Alle bedragen worden bij elkaar opgeteld. Degene die het allerlaatste bod doet, is de winnaar van het vaatje. De veiling duurde daardoor wel erg lang, maar als blogger had ik het voorrecht in de 'koksarena' te mogen vertoeven. Daar kon ik zien hoe Julius (met zijn dochter) en Alain de lekkerste gerechtjes met haring aan het bereiden waren. Het was erg leuk en leerzaam om de mogelijkheid te krijgen te praten met deze inmiddels toch zeer bekende (en goede) koks. Ook was het erg leuk om persoonlijk contact te hebben met collega-foodbloggers, die je normaal alleen via Facebook spreekt. Ondertussen liep het water me in de mond, met al die mooie gerechtjes die mij aan het roepen waren... Alain begreep dat en stopte me een harinkje toe. Nu had ik écht de eerste nieuwe haring gegeten (of was het de vijfde... de jury had er natuurlijk ook al ieder één op). En wat was hij lekker! De jury had gelijk: om je vingers bij af te likken! Dankjewel, Alain! Inmiddels zat de veiling erop. De opbrengst gaat dit jaar naar Bio Vakantieoord , een vakantiepark in Arnhem dat helemaal aangepast is voor gezinnen met een kind met een complexe handicap. Het laatste bod is uitgebracht door de Makro, waardoor er in totaal een bedrag van €56.500,- is ingezameld voor dit goede doel! En om dit heuglijke feit te vieren, mochten nu álle gasten gaan genieten van de heerlijke nieuwe haring van 2014. De volgende gerechtjes werden bereid door Alain Caron: * Haring met crème van doperwtjes en mayonaise met gekonfijte uit * Haring met passievruchtvinaigrette, yoghurt en wasabi Deze gerechtjes werden bereid door Julius Jaspers: * Haring met spekbokking en gel van augurk, borage * Haring met ponzu en verse wasabi, daikon en knoflook Ik moet bekennen dat het laatste gerecht mijn favoriet is... al blijft de haring met een gesnipperd uitje toch ook érg lekker! Robert Kroon , heel erg bedankt voor de uitnodiging. Met volle teugen heb ik genoten van 'mijn eerste event'! Leuke links Visrecepten Nederlands Visbureau Vlaggetjesdag Scheveningen

Bron: carryskitchen.blogspot.com

Ingrediënten voor 6 personen: 2 el gefermenteerde zwarte bonen* 2 el zonnebloemolie 3 sjalotten, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 kg mosselen, in de schelp 1 tl sesamolie 1 el sojasaus light 2 el oestersaus 2 el suiker 3 bosuitjes, in ringetjes 1 Spaanse peper, gehalveerd, zaadjes verwijderd, in smalle reepjes Bereiding: Spoel de zwarte bonen af onder de koude kraan en hak ze grof in de foodprocessor. Verhit de zonnebloemolie in een wok (volgende keer pak ik gewoon mijn mosselpan) en fruit hierin kort sjalotten, knoflook en zwarte bonen aan. Voeg de mosselen toe, dek de wok voor 90 procent af met een deksel en bak tot de schelpen openstaan; schud de mosselen tussendoor regelmatig. Voeg sesamolie, sojasaus, oestersaus, suiker en de helft van de bosui en de Spaanse peper toe en schep alles snel door elkaar. Verdeel de mosselen over kommen of diepe borden en bestrooi met de overgebleven bosui en Spaanse peper. *Zoek voor de zwarte bonen op de site van Aziatische ingrediënten: http://www.aziatische-ingredienten.nl/zwarte-boontjes/#more-229 Ik vond het wel lekker, ik ben sowieso dol op gefermenteerde zwarte bonen. Uit: Julius Jaspers Oriental Streetfood

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Eerder maakte ik een pikante gewokte uitvoering van de populaire kip cashew . Dit is de gefrituurde versie van het populaire gerecht. Allebei even lekker. Ingrediënten voor 3 personen: 300 g kippendijfilet in stukjes 500 ml zonnebloemolie 5 gedroogde chilipepers (optioneel) 2 tl knoflook, geperst 1 ui, geschild, in 16 partjes 60 g cashewnoten, geroosterd 3 bosuitjes, in stukken van 2 cm ½ tl witte peper 1 tl sesamolie zout tempurabloem Voor de saus: 50 ml oestersaus 2 el sojasaus light 1 el ketjap manis 2 el suiker Bereiding: Meng de ingrediënten voor de saus. Breng de kip op smaak met zout en bestrooi rondom met tempurabloem. Verhit de olie in een wok tot 180 graden. Frituur de gedroogde chilipepers 30 tot 45 seconden; zorg dat ze niet barsten. Laat uitlekken. Frituur de kip 4 minuten in 2 batches; laat tussendoor de olie weer op temperatuur komen. Laat uitlekken en bewaar 2 eetlepels olie in de wok. Bak zachtjes de knoflook in de wok. Voeg na 1 minuut de ui toe en fruit transparant. Voeg de gefrituurde kip en chili’s, de cashewnoten en de saus toe en roer tot alles is bedekt met saus. Blijf verwarmen tot de kip gaar is. Roer de bosui door de kip en breng op smaak met witte peper en zout. Besprenkel met sesamolie en serveer direct. Julius Jaspers Oriental Streetfood

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy