recepten999.nl | garnalen cocktail jamie oliver | bananentaart van saroma | zalmtaart bladerdeeg kwark | recepten999.nl | wortelsoep thermomix | Garnalencocktail met appel | zalmtartaar thermomix
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

1,5 L groentebouilon 500 gr. spinazie 500 gr. doperwten 500 gr. prei 4 crostini`s 200 gr. spekbokking zout en peper, een snufje. Hulpmiddelen Een grote pan en 3 steel pannetjes Voorbereiding Doe in een grote soeppan 2L water en doe daarbij groenten en kruiden zo als daar zijn : wortel,knolselderij,prij,ui,laurier en peterselie laat dit van af koud water een aantal uren trekken op een zacht vuur daarna even zeven en je heb een heerlijk geurende groente-kruidenbouilion Bereidingswijze Zet nu 3 steelpannetjes op en en doen per pannetje de volgende groenten: 1 spinazie 2 doperwten 3 prei zet deze groenten eerst zachtjes aan tot dat ze gaar zijn daarna per pannetje een 0,5 L bouilion er bij doen en daarna met een staafmixer tot een mooi gladde soepje en dat ook per pannetje en dan maar heerlijk proeven. de crostini`s snij de spekbokking in kleine blokjes en roer er wat gesneden of fijn geknipte bieslook door verdeel het geheel over de crostini`s deze kan je overgens zelf ook heel gemakkelijk maken door een reep brood in de oven krokant te bakken Bron Zwaluwhoeve en martijn vrieze op culinaire ontdekkings reis

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 4 stuk Kipfilet - a 125 gram 4 eetlepel Paneermeel 1 eetlepel Sesamzaad 1 stuk Eieren 1 eetlepel Bloem 1 snuf Zout 1 snuf Peper Peterselie - fijngehakt 1 eetlepel Olijfolie 300 gram Rijst - thaise 1 eetlepel Rijstolie 1 stuk Ananas 4 stuk Kiwi`s 3 stuk Appels Kippenbouillon - of water Voorbereiding Verwarm de oven voor op 190 graden. Bereidingswijze Maak de kipfilet op smaak met peper en zout en bestrooi ze met bloem. Goed afkloppen. Klop een eitje los met een vork en leg de kipfilet er in. Meng de paneermeel met fijngehakte peterselie. Paneer de kip in de paneermeel en leg ze op een schaal klaar om te bakken. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Als er wordt aangegeven water, kan ik je aanbevelen om kippenbouillon te nemen. Laat de rijst goed droog stomen. Maak de ananas schoon, door rondom de schil weg te snijden en de harde kern eruit te snijden. Snijd deze in grove stukken. Was de appels, maar schil ze niet. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes. De kiwi snijd je na het schillen in plakjes. Meng het fruit met elkaar en zet deze in een ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven. Bak de kipfilet in de olie. Let op, gepaneerde producten nemen veel vet op. Daarom is het verstandig om de kip snel te bakken en daarna in de oven naast het warme fruit verder te laten garen. Bak de rijst in een hete pan even kort met wat rijstolie. Serveertips Op een groot bord de rijst scheppen, de gesneden kip erop en in een apart kommetje de warme fruitsalade erbij serveren. TIP: Lekker met een extra groene salade ernaast. Bron Mathijs Vrieze

Bron: smulweb.nl

TV-kok Mathijs Vrieze bereidt een 3-gangen kerstmenu. Het hoofdgerecht bestaat uit risotto, rode kool en kalfsfricandeau. Mathijs wordt bijgestaan door diëti...

Heerlijk het zonnetje schijnt! Niks is dan lekkerder als een heerlijke bol homemade aardbeien ijs. Lekker verfrissend en zoet. Heerlijk en sappig. Recept 500 gram aardbeien 500 ml ongeklopte slagroom 1 blikje gecondenseerde melk Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Hou 100 gram aardbeien apart (als je stukjes fruit in je ijs wilt hebben) Meng alle ingrediënten met de staafmixer door elkaar. Voeg kleine stukjes aardbeien aan toe. Doe het mengels in een bak in de vrieze. Haal d e bak er elk half uur uit en klop het ijs d an helemaal goe d d oor met een vork. D it voorkomt d e vorming van ijskristallen. Zet d e bak na het kloppen weer terug in d e vriezer. Herhaal d it net zo lang tot d e ijs har d gewor d en is en er geen ijskristallen meer in zitten. Het ijs is d an klaar om geserveer d te wor d en!

Bron: dulcefreska.blogspot.nl

Foto:Mathijs Vrieze Als Flexitarier vind ik het fijn om goede alternatieven te hebben voor vlees. Probleem is alleen dat de meeste vleesvervangers gewoonweg niet lekker zijn. Vaak zijn ze te zout, te droog, sponzig van structuur of gewoonweg niet lekker... De lekkerste zijn de vervangers die geen moeite doen om op vlees te lijken. Hoe grappig is het dan als je ziet dat RTL Editie NL een item maakt over vleesvervangers . Helemaal leuk als je favo TV kok in het item een echt lekker alternatief presenteert! Al eerder gaf ik aan dat ik Mathijs Vrieze een erg leuke TV-kok vind. Als King of the Jungle heeft hij maar weer bewezen dat je altijd wint (en vrienden maakt) als je van niets een geweldige maaltijd kan maken. Omdat ik mijn blog voornamelijk gebruik voor mijn eigen recepten (met als uitzondering foodblogswaps en ingezonden recepten), wilde ik niet klakkeloos het recept plaatsen van Mathijs. Ik heb hem keurig een berichtje gestuurd en een enthousiaste en positieve reactie teruggekregen :)! Bij deze: het recept van Mathijs voor deze overheerlijke burgers! Vegetarische groenteburger boordevol vitaminen Recept voor 4 personen Ingrediënten: * 400 gram bietjes (gekookt) * 200 gram champignons * 200 gram knolselderij * 200 gram havermout * 4 teentjes knoflook * 2 eetl. zeewier (of peterselie) (weetje over zeewier: boordevol ijzers en mineralen!) * 2 (biologische) eieren * snufje zout en veel grove peper naar smaak * 2 eetl. olijfolie om in te bakken Om de hamburgers "op te maken": 4 sneetjes volkorenbrood, 100 gram bladspinazie, 1 tomaat en 8 walnoten Bereiden: Maal de bietjes met de champignons, knolselderij, havermout, knoflook, zeewier, eieren en een snufje zout en peper fijn in de keukenmachine tot ‘gehakt’ zodat je er burgers van kan maken. Verdeel in 4 of 8 gelijke porties. Vorm er burgers van en laat deze, ingepakt met plastic folie, een uurtje in de koelkast rusten zodat ze goed stevig worden. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Eerst op hoog vuur, daarna langzaam op lager vuur doorgaren en verwarmen. Serveer op een sneetje volkorenbrood met een handje bladspinazie, plakjes tomaat en wat gekneusde walnoten. Eet smakelijk! Bron: Mathijs Vrieze en RTL .

Bron: letstalkaboutfoodholland.blogspot.nl

Vorige week hadden wij een super leuke inspirerende culinaire workshop over de Florida Grapefruit. Deze werd gegeven in de Kookfabriek en tv-chef Mathijs Vrieze liet zien hoe de bijzondere smaak van Florida grapefruit tot zijn recht komt in verschillende gerechten. De Florida grapefruit zijn het zoetst en het sappigst tijdens de wintermaanden. Vandaar dat dit dé tijd is om de Florida grapefruit te verwerken in gerechten. Om te laten zien hoe we de grapefruit kunnen gebruiken bij zowel een voor-, hoofd- en nagerecht ontwierp Mathijs recepten voor een compleet driegangendiner. Voor hem draait koken volledig om het bereiden van gezond en lekker eten, met gebruik van verse seizoensproducten. Daarbij moeten de recepten vooral gemakkelijk en toegankelijk zijn. De recepten die hij heeft ontwikkeld zijn simpel te maken en gezond. Over Florida grapefruit Florida grapefruit zijn, zoals ik al eerder zei, het zoetst en sappigst tussen januari en maart, deze maanden zijn daarmee het hoogseizoen. Door de unieke vruchtbare bodem en het zonnige subtropische klimaat in Florida, zijn daar de groeiomstandigheden ideaal voor deze vrucht. De grapefruits zijn niet alleen rijk aan smaak, maar ook aan vitamine C. Een halve Flordia grapefruit bevat maar liefst 100% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Daarom is dit winterse fruit perfect om de gezondheid en vitaliteit te verhogen. Voor meer informatie over de Florida Grapefruit kijk je op hun website of op de Nederlandse facebookpagina . Over de chef-kok Mathijs Vrieze leerde ons verschillende recepten maken met de grapefruit. Mathijs is Nederlands jongste Tv-kok en betsellerauteur van kookboeken. De kern van Mathijs' visie is gezond en lekker eten met gebruik van duurzame en verse ingrediënten. Hij is van het échte koken, zonder pakjes en zakjes maar toch binnen een half uur een gezonde maaltijd op tafel. Gezond, lekker, duurzaam, biologisch, vers en toegankelijk! Kijk voor meer informatie op zijn website . De workshop Tijdens de workshop kregen we informatie over Florida Grapefruit en maakten we drie heerlijke toegankelijke recepten samen met Mathijs. Hij leerde ons daarnaast handige trucjes, bijvoorbeeld hoe het beste een grapefruit te snijden in partjes. Dit was nog best een lastige opgave, en tijdens de battle 'Grapefruit snijden' bakten wij er helemaal niets van! (Inmiddels gaat het al een stuk beter Mathijs, oefening baart kunst!). We maakten ten eerste een heerlijk voorgerecht: 'Een frisse salade met gerookte zalmcrostini en een pittige grapefruit salsa met bosui en avocado'. Daarnaast het hoofdgerecht: 'Heerlijke malse kippendijtjes gesmoord in een kruide curry met kokosmelk, geserveerd met rijst'. En tot slot het toetje, 'Een lekker fris kwarkdessert met gegrilde grapefruit en warme krokante nootjes'. Houd onze blog in de gaten want de recepten komen er binnenkort alle drie op! Bekijk hieronder de foto's voor een impressie van de leuke workshop. Liefs, Naomi

Bron: threegirlsonekitchen.blogspot.nl

Het leuke van kookworkshops is dat je heel veel inspiratie opdoet. Tijdens de Florida kookworkshop hebben we samen met chefkok Matthijs Vrieze lekkere recepten gemaakt met, uiteraard, de Florida grapefruit. Het is leuk om te ontdekken wat je eigenlijk allemaal kunt maken met de grapefruit, die ik voornamelijk uitlepel. De combinatie van de frisse grapefruit en het zilte van de warme zalm is een heerlijke combinatie. NODIG (1 persoon): - 2 sneetjes maisbrood - 200 gr gerookte zalm - 1 avocado - 1/2 rode peper - 1 Florida grapefruit - 1 stengels bosui - 75 gr rucola - 1 el olijfolie - peper & zout - Verse dille HOE: - Verwarm de oven voor op 180 graden. - Schil de grapefruit en snijd het in stukjes. Snijd ook de avocado, bosui en rode peper fijn. Meng alles in een kom. Voeg een scheut olijfolie toe en maak het op smaak met zout en peper. - Leg de broodjes op de bakplaat en beleg ze met de gerookte zalm. Bak de zalmcrostini in ongeveer 10 minuten gaar. - Beleg de zalmcrostini met de salsa van grapefruit en rucola. Maak het af met wat verse dille. Liefs, Robin

Bron: threegirlsonekitchen.blogspot.nl

"Een lekker fris kwarkdessert met gegrilde grapefruit en warme krokante nootjes" (Matthijs Vrieze) Als we ergens dol op zijn, zijn het wel toetjes. IJs, taart of griekse yoghurt: wij lusten alles. Tijdens de Kookworkshop Florida Grapefruit met Matthijs Vrieze was het dessert dit hemelse toetje met, natuurlijk, de Florida Grapefruit in de hoofdrol. Het is een super lekker toetje die we jullie niet willen onthouden! NODIG: - 500 ml magere Franse kwark - 200 ml slagroom - 4 eetlepels honing - 2 florida grapefruits - 1 passievrucht - 2 eetlepels amandelschaafsel - 2 eetlepels pijnboompitjes - Verse munt HOE: - Klop de slagroom tot je stevige opgeklopte slagroom hebt. Meng in een kom de kwark en de honing door elkaar en spatel er vervolgens luchtig de slagroom doorheen. - Halveer de grapefruits en verwijder eventuele pitjes. Zet de grillpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. - Smeer de grapefruit in met een beetje gesmolten boter. Grill de grapefruits in ongeveer 1 minuut totdat je een mooie grillstreep hebt. - Rooster het amandelschaafsel en de pijnboompitjes op laag vuur in een koekenpan zodat ze mooi goudbruin en krokant worden. - Hak de blaadjes munt grof en gebruik dit als garnering voor over de romige honingkwark en gegrilde grapefruits. - Serveer de honingkwark in een glaasje en garneer deze met de muntsnippers, de pijnboompitjes en het amandelschaafsel. - Halveer de passievrucht en leg deze met de grapefruit bij het glaasje honingkwark. Leg er een klein lepeltje bij om de gegrilde grapefruit lekker mee uit te lepelen. Eetsmakelijk! Liefs, Robin

Bron: threegirlsonekitchen.blogspot.nl

Vorig jaar zag ik al enthousiaste berichten langskomen op de diverse social media en dit jaar mocht ik er zelf bij zijn: de Culiperslunch op maandag 13 april. De culiperslunch is een evenement voor culinair journalisten en foodbloggers, waarbij de nieuwste producten en gerechten gepresenteerd worden. Daarnaast bleek het ook een erg gezellige belevenis met een ontspannen sfeertje waarbij het goed bijkletsen en netwerken was. Bij binnenkomst kreeg ik direct een prachtige cocktail in mijn ene hand en een hapje van zeewierpasta in de andere. Geen handen meer over om te fotograferen en ik zag ook al direct een aantal medebloggers waar ik graag een praatje mee wilde maken. Proeven bijpraten, kennismaken, kijken, ontdekken en dan ook nog foto's maken bleek best veel tegelijk. Ik heb dan ook lang niet met alle producten en standhouders kennis kunnen maken doordat ik mijn tijd niet helemaal goed verdeeld heb. Maar dat geeft allemaal niets, want ik heb het geweldig naar mijn zin gehad en de gerechtjes die ik geproefd heb waren fantastisch. Als eerste liep ik tegen de stand van COOX aan. Dit buitenkooktoestel had ik al vaker gezien en lijkt me te gek om tijdens onze kampeervakanties te gebruiken. Je hebt er veel minder hout voor nodig dan op open vuur en het apparaat is lekker stabiel. Nog een voordeel is dat ik na een weekendje op hout koken nogal piepend ademhaal en dat dat met dit apparaat niet aan de orde is. En dat zijn dan ook precies de redenen dat Coox voor ieder apparaat dat verkocht wordt een apparaat aan een gezin in een ontwikkelingsland geeft. De stand van Irish beef presenteerde een lekkere surf and turf, maar ik was pas echt onder de indruk van het fantastische gerookte vlees. Zo lekker mals en sappig, met een subtiele rooksmaak (jammer dat ik niet meer weet wat het precies was). De Ierse runderen staan het grootste deel van het jaar buiten en eten voornamelijk gras. Dat proef je terug in het vlees. Ik proefde parmaham die op mijn tong smolt, lekker zachte MIRA avocado-olie uit Ecuador en spelt- en boekweitwafels van Zonnatura . Ik vind allebei de wafels erg goed smaken en een goede aanvulling op de al bestaande rijstwafel. Ook proefde ik de nieuwe smaken van Spa . De Spa met munt was al verkrijgbaar en nu komen daar Spa bosbes en Spa grapefruit bij. De bosbes vind ik te zoet, maar de grapefruit en muntvarianten vind ik erg lekker. Bij Point-Virgule zag ik doosjes rookmot die je op de barbeque kunt gebruiken om vlees, vis of gevogelte kunt roken. Je hoeft de doosjes alleen maar op de hittbron te plaatsen en de rest gaat vanzelf. De zalm die ik proefde had een prima rooksmaak. Mark Vaessen liet mij wagyu rundvlees van Nice to Meat proeven, Het water liep me al in de mond terwijl het klaargemaakt werd en de smaak was zelfs nog beter dan de geur. De chocola van Magic is vrij van allergenen als melk, noten en ei en is glutenvrij. Bovendien worden alleen de beste ingredienten gebruikt en is er ook een variant met kokosbloemsuiker i.p.v. geraffineerde suiker. Dit levert een chocola op met een zachte, fijne smaak. Bommels conserven heeft een plankje met uitsparing voor 2 blikjes ontwikkeld dat je bijv. in Spanje al tegenkomt in de horeca. Je kiest een blikje visconserven uit en dat wordt vervolgens op het plankje geserveerd met wat brood en garnituren. Helaas heb ik o.a. de kaas-theeproeverij van Dilmah met Betty Koster van l'Amuse , de kaasfondue met gruyere en de diverse burgers gemist. Ook Edwin Klaasen van Desem en Zo heb ik niet in actie gezien. Ik kreeg nog wel een worstenbroodje van Robert van Bockhoven in mijn hand gedrukt. Ook weer zo lekker. De maaltijdboxen van zowel Marley Spoon als Mathijs Vrieze ga ik zeker uitproberen. Beiden boxen zijn gevuld met verse producten maar de maaltijden van Mathijs Vrieze zijn iets laagdrempeliger voor de minder ervaren kok. Marley Spoon Met de prachtige inhoud van de foodybag die ik na afloop meekreeg ben ik voorlopig nog wel even zoet. De Culiperslunch werd georganiseerd door Nieuwe Haring .

Bron: duizenden1dag.blogspot.nl

Wat een plaatje, he? De lichtgroene avocadocreme, die wel erg lonkt naar guacamole, met daarop zo’n blauwe bes met zijn grijze waasje, en wat sneeuw van parmezaan. Denkt u er even een glaasje witte wijn op een terras bij, dan ben ik even in de keuken voor de rest van het menu... graag gedaan, hoor. Geniet van de zomer! Crostini met avocado-creme, blauwe bessen en parmezaan bron: Telegraaf Vrouw kerst 2014, gebaseerd op een recept van Mathijs Vrieze recept voor een hapje voor 4 personen (1 afbakbrood) 1 grote, rijpe avocado 2 el creme fraiche (lightvariant kan) klein handje verse koriander snuf zout 1 teen knoflook (niet te groot) 1 ciabatta of ander leuk, rustiek brood handje blauwe bessen (niet in het seizoen? Diepvries kan ook. Blauwe bessen blijven erg goed van vorm) stukje parmezaan of een andere (oude) harde kaas Ontvel en ontpit de avocado en pureer het vruchtvlees met een staafmixer, samen met de creme fraiche, koriander, zout en knoflook. Zet dit eventueel koud weg als je het van tevoren maakt, maar bewaar het niet te lang en leg ook een stukje huishoudfolie direct op de saus. Avocado heeft de neiging snel bruin te kleuren. Snijd het brood in plakjes van een ruime centimeter en rooster ze in een hete oven. Van mij hoeven ze niet door en door knapperig te worden, maar aarzel niet wanneer u dat wel lekker vindt... Schep een lepel avocado-creme op elk sneetje brood. Leg daar twee blauwe bessen bij en schaaf er tenslotte een beetje kaas over. Heeft u nu al zo’n microplane-schaaf voor kaas gekocht? Daarmee maak je van elke harde kaas echte kaassneeuw. Met een mini stukje kaas maak je een hele berg geraspte kaas. Het is nog lekkerder ook. De microplane is duur, maar zijn prijs waard. En nee, ze betalen me hier niet voor.

Bron: eerstkoken.blogspot.nl

Vanavond is het zover, we sluiten 2015 af! En als je zo'n gezellig avondje bij iemand thuis hebt mag een lekker hapje natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben voor jullie 4 lekkere hapjes op een rij gezet die makkelijk te maken zijn maar toch nét weer even iets anders hebben dan de klassieke oliebollen en appelflappen. We beginnen eerst met een korte terugblik op het jaar en kijken terug naar alle leuke momenten die we hebben beleefd met onze blog! Daarna geven jullie een korte vooruitblik: wat wilt Three Girls One Kitchen in het jaar 2016 allemaal aan jullie laten zien? Terugblik 2015 Vanavond vieren wij gezellig samen oud & nieuw, met nog twee andere vriendinnetjes en kijken terug op een mooi jaar. Onze blog is in dit jaar flink gegroeid en we hebben daardoor weer veel leuke dingen mogen beleven. Zo hebben we erg genoten van onze wekelijkse ontbijtjes in de zomerperiode in Amsterdam, het eten van burgers in de winterperiode & daarnaast alle leuke events waarvoor wij werden uitgenodigd, zoals de exclusieve VIP tasting bij trattoria per vini , de Cook&Taste workshop van Iglo, het moederdagevent bij Neff keukens , de broodbakworkshop bij Betty Blue , de Florida Kookworkshop olv Matthijs Vrieze en de Masterclass Photography & Foodstyling van Quaker. We vinden het zo vreselijk leuk dat we iedere keer weer voor dit soort leuke evenementen worden uitgenodigd en hopen dat dit in de toekomst nog vaak mag gebeuren. Verder was dit een jaar vol leuke samenwerkingen, (o.a met Fitgirls.nl ), een jar waarin we veel leuke winacties hebben opgezet en natuurlijk heel veel recepten met jullie hebben gedeeld! Vooruitblik 2016 In 2016 hopen we jullie weer elke dag blij te kunnen maken met een lekker, eenvoudig recept, een leuke hotspot of een mooie boekreview. Er komt een leuke nieuwe samenwerking aan met een gastblogger (houd de blog hiervoor in de gaten!) en er komt dan toch écht eindelijk een nieuwe website aan! We zijn hard bezig met de realisatie hiervan en zijn nu al benieuwd naar jullie reacties! Naast recepten, reviews en hotspots willen wij jullie ook meer laten zien over onze andere passie: reizen. We hebben al een aantal leuke (steden)tripjes in onze gedachten en kunnen nu al niet wachten alle (food)hotspots en andere tips met jullie te delen! Genoeg gepraat! Nu dan eindelijk, de 4 heerlijke hapjes voor Oud & Nieuw vanavond! 1. Zalm-roomkaas wraprolletjes NODIG: voor 20 kleine rolletjes - 2 kleine volkorenwraps - 200 g gerookte zalm - 50 g roomkaas - handjevol rucola HOE: - Besmeer de wraps met de roomkaas. - Beleg elke wrap met een paar plakken gerookte zalm en wat rucola. - Rol de wraps op en snijd in kleine rolletjes Geniet ervan! Tip: ook lekker met andere combinatie, bijvoorbeeld rolletjes met geitenkaas, gedroogde cranberries & bosui. 2. Vijgen met geitenkaas en pistachenootjes NODIG: - 4 verse vijgen - 1 el pistachenoten - 75 gr geitenkaas - 2 tl balsamico azijn HOE: - Snijd de vijgen in de lengte en leg ze op een bordje. - Verkruimel de geitenkaas en leg een beetje op elke vijg. Strooi hier wat pistachenoten over en sprenkel een beetje balsamico erover. Eet smakelijk! 3. Gevulde peer met parmaham en parmezaan NODIG: - 3 peren - 50 gram boter - 6 plakken parmaham - 1.5 lente/bosuitje (in ringetjes) - 75 gram Parmezaanse kaas HOE: - Was de peren, halveer ze in de lengte en snijd het klokhuis eruit. - Smelt de boter. Verwarm de ovengrill. Bestrijk de snijkanten van de peren met de gesmolten boter. - Leg ze op de bolle kant op een bakplaat. Rooster ze voor circa 5 minuten onder de gril tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn. - Rooster intussen de ham in een droge hete koekenpan. - Bak de bosui in de rest van de boter en voeg de 6 in stukjes gesneden plakken parmaham toe. - Schep de vulling in de peerholtes. - Strooi de kaas erover en smelt deze even in de oven onder de grill. Smullen! 4. Spinazie-feta bladerdeeghapje NODIG: (voor 6 hapjes) - 300 gram spinazie - 125 gram verkuimelde feta - 1 eetlepel olijfolie - 100 gram gehakte uien - 1 theelepel gehakte dille - 1 theelepel fijngemaakte knoflook - 2 eieren - 6 vellen bladerdeeg - peper en zout - cupcake bakvorm HOE: - Verwarm de oven voor op 200 graden. - Bak de spinazie + uien + knoflook even in een pan tot de spinazie geslonken is. - Vermengt de knoflook, olijfolie, dille en ui met de spinazie. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. - Klop er één ei door. - Plaats elk plakje bladerdeeg in een cupcakevorm en vul het met het spinazie mengsel. - Vouw het bladerdeeg dicht met de hoeken naar binnen. - Kluts het andere ei en besmeer de bladerdeeghapjes ermee. - Bak de hapjes 25 min. in de oven (tot het deeg goudbruin is). Geniet ervan! Namens ons beiden, alvast een heel mooi 2016!! Liefs, Robin & Naomi

Bron: threegirlsonekitchen.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy