Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
voor 4 personen 1 courgette 1 paprika 1 aubergine 200 gr penne pasta 1 dl olijfolie 1 dl witte balsamicoazijn 75 gr Parmezaanse kaas 20 blaadjes basilicum Zout / peper aluminiumfolie Hulpmiddelen Bbq of oven of grillplaat , aluminiumfolie , grote pan , mes en kaasrasp Voorbereiding Grill de groenten ( courgette , paprika en aubergine ) in zijn geheel rondom op de barbecue tot ze een mooie grillstreep hebben ( of op de grillplaat of in de oven ). Pak ze in met aluminiumfolie , leg ze naast de barbecue en laat ze daar verder garen. Kook de pasta volgens de verpakking en spoel deze koud na. Bereidingswijze Als de pasta is afgekoeld , deze mengen met de olijfolie , de witte balsamicoazijn , zout en peper. Haal de groenten uit de folie en snij ze in stukken. Meng dit door de pasta heen en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Maak het af met de blaadjes basilicum. Bron Ramon Beuk
Bron: smulweb.nlvoor 4 personen * 400 gr aardappelen * 500gr vastkokende aardappelen * 100 gr mayonaise * 1 scheutje crème fraîche * 1.5 dl witte wijn (fruitig, fris) * 1 dl olijfolie * 0.5 reepgoede pure chocolade * peper en zout naar smaak * 2 teentjes knoflook * 1 limoen * 1 ui * 1 zakje rucola slamelange * suiker naar smaak Voorbereiding Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes(0.5 cm) Kook de aardappels 4 min in ruim kokend water en laat ze uit stomen. snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze even in een beetje olijfolie en blus af met de wijn en het sap van 0.5 limoen. Laat dit 2 min op hoog vuur koken. Draai het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Laat dit 1 min doorkoken. Neem de pan van het vuur en voeg de mayonaise toe. Voeg daarna de suiker, peper en zout naar smaak toe. Vermeng de saus met de aardappelblokjes. Bereidingswijze Breng de slamelange op smaak met het sap van de andere helft van de limoen en een beetje olijfolie. Verdeel de sla over de borden. Snijd de biefstuk in kleine plakjes, wrijf ze een beetje in met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Grill daarna de stukjes biefstuk aan 1 zijde kort in een gloeiend hete pan Verdeel de gegrilde stukjes biefstuk over de borden en giet de aardappelen met de saus eroverheen. Maak het geheel af met wat geraspte chocolade. Bron Ramon Beuk
Bron: smulweb.nlvoor 4 personen RISOTTO: 3 kipfiltets, 200 g risotto rijst, 1 dl witte wijn, 2 dl kippenbouillon, 2 el verse parmezaan, 1 teentje knoflook, olijfolie SAUS: 1 dl witte wijn, 1 dl kippenbouillon, 1 fijngesnipperde sjalot, 2 eidooiers, 100 gr roomboter, bieslook, risotto Bereidingswijze RISOTTO: Bak de kip in 3 el olie op half hoog vuur lichtbruin. Voeg de rijst en gesneden knoflook toe en bak deze 1 min. mee. Blus af met de wijn en de helft van de bouillon en roer het geheel door elkaar. Plaats het deksel op de pan en laat het vocht op laag vuur in de rijst trekken. Neem het deksel van de pan en voeg beetje bij beetje al roerend de overige bouillon toe tot er een smeuige risotto ontstaat. Maak het af met de kaas en serveer met de saus SAUS: Doe de sjalot met 3 el olijfolie in de pan en verhit het al roerend zonder te kleuren. Blus af met de wijn en de bouillon en laat deze tot een 1/2 dl inkoken. Neem de pan van het vuur en klop de eidooiers door het ingekookte vocht. Plaats de pan weer op een heel laag vuurtje en klop met een garde het mengsel in ongeveer 1/2 min schuimend. Neem de pan van het vuur en klop de gesmolten boter er een beetje bij beetje doorheen. Roer de gehakte bieslook door de saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer bijvoorbeeld met geblancheerde peulen Serveertips BRON : AAN TAFEL MET RAMON BEUK
Bron: smulweb.nlvoor 4 personen KIP: 700 gr kippendijen, 5 dl kippenbouillon, 50 gr bloem, 0,5 liter zonnebloemolie RIJST: 1 ui, 1 el kerriepoeder, 200 gr rijst, 3 dl kippenbouillon PAKSOI: 1 krop paksoi, 5 el sojasaus, 3 el gembersiroop, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook eventueel 1 el gebakken sesamzaadjes Voorbereiding KIP: Kook de kippendijen ongeveer 50 minuten in de bouillon. Verhit een wok met ruim zonnebloemolie. Dep de kippendijen droog en haal ze door de bloem. Frituur het vlees tot het mooi krokant is. RIJST: verhit een pan met 4 el olie en fruit het gesnipperde uitje. Voeg de kerriepoeder en de ruist toe. Roer het goed door en blus het af met de kippenbouillon. Breng het aan de kook en laat de rijst verder garen. Bereidingswijze PAKSOI: Mwng de sojasaus, gembersiroop, in ringen gesneden pepertje en de geperste knoflook in een hele ruime pan en breng het aan de kook. Snijd het kontje van de paksoi af zodat de blaadjes los laten. Doe de grote bladeren paksoi in de pan. Plaats de deksel op de pan en laat het 1 minuut op hoog vuur kort garen. Serveertips Leg twee of drie bladeren op een bord. Schep een hoopje rijst op de bladeren en leg de krokante kip ernaast. Giet de saus van de paksoi over het bord en garneer desgewenst met gebakken sesamzaadjes Bron THUIS UIT ETEN van RAMON BEUK
Bron: smulweb.nlvoor 4 personen 12 stoofperen, 1/2 dl sojasaus, 4 el suiker, 400 g blokjes varkensvlees, 1 blokje kippenbouillon, 1 el gehakte koriander, 1 tl trassi (garnalenpasta), 200 g rijst Bereidingswijze Snij de peren doe ze in een pannetje, voeg de sojasaus en suiker toe. Voeg zoveel water toe dat de peren net onder staan en breng ze aan de kook. Draai het vuur laag en laat ze 45 min. stoven. Draai het vuur weer hoog, neem het deksel van de pan en laat het vocht op hoog vuur inkoken tot er een stroperige saus overblijft. Bak de blokjes varkensvlees gaar en brui, verkruimel het bouillonblokje en de trassi over het vlees. Bak het nog even 1 min. mee en voeg de rijst toe. Bak de rijst 3 min. op hoog vuur mee. Neem de pan van het vuur en voeg de koriander toe. Serveertips Bron : Aan tafel met Ramon Beuk Verdeel de rijst over de borden en serveer met de peren
Bron: smulweb.nlGordon Ramsay is een beetje een rare. Maar goed, hetzelfde kan gezegd worden over Jamie (Oliver), of over Ramon (Beuk). Op zich is dat natuurlijk nog tot daar aan toe, maar het grote pluspunt van Gordon is dat hij dan wel weer FANTASTISCH kan koken. Je merkt het al wanneer je één van zijn vele kookboeken doorbladert: ingenieuze recepten die uit hun voegen barsten van de smaak. En bovendien veelal thuis maakbaar, wat niet altijd gezegd kan worden van de creaties van sommige meesterchefs. Uit "Gordon Ramsay's Geheimen van een Meesterchef", Tirion, 2003 (p.103) kook ik: Het betreft een makkelijk recept met maximaal effect. Precies zoals we het graag hebben. In een (braad)pan ruim boter smelten en hierin een gesnipperd uitje op zacht vuur glazig fruiten. Dan enkele minuten 250g basmatirijst meebakken, vervolgens het geheel afblussen met 6dl (kippen)bouillon en een heleboel geurige kruiden toevoegen: een flinke tak tijm (of 1el gedroogde tijm), 1 laurierblad (ik neem er 2, want ik weet het natuurlijk beter dan Engeland's meest succesvolle kok), 2 kaneelstokjes, 6 gekneusde kardemompeulen, 2 anijssterren (ik opteer koppig voor 3), de zest van 1 citroen en verder peper en zout naar smaak. De bouillon aan de kook brengen en daarna de rijstmix afdekken met bakpapier. Huh? Bakpapier? Waarom niet gewoon met het deksel? Tja, dat zijn nou die mysterieuze culinaire wegen die enkel Gordon bewandeld, en oké; bakpapier it is. Niet dat ik een 'op maat geknipte cirkel bakpapier met een stoomgaatje in het midden' precies goed op de natte rijstebrij krijg, dus ik leg gewoon een vel bakpapier óp de pan en zet dit vast met een touwtje (want uit ervaring weet ik dat je geen elastiekje moet nemen als zo'n pan nog de oven in gaat, want een elastiekje knapt!) En dan de pan 25 minuten de voorverwarmde oven in. Kun je ondertussen iets anders gaan doen (zoals de rest van het diner maken). Het resultaat is een perfect gare rijst, die zalig geurt en dito smaakt. Zoals verwacht heb ik in één klap mijn lief gunstig gestemd met dit pannetje kruidenrijst. En dat is dan weer in míjn voordeel!
Bron: mangerie.blogspot.comvoor 2 personen 2 kipfilets 1 ui 2 Granny Smiths 6 steranijs 5 el appelstroop 1 tl kaneel Bereidingswijze Schil de appels en snijd ze in 8 partjes. Snijd de kip in dezelfde maat als de appes. Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in de pan en bak hierin de kip 2 min. aan. Voeg de gesnipperde ui, steranijs en appel toe en bak dit mee tot het geheel mooi kleurt. Voeg de appelstroop en de kaneel toe, en laat het op hoog vuur een minuut meewarmen. Serveertips Verdeel de partjes appel en kip om en om over 2 borden. Bedruppel met de appelstroop en garneer met de steranijs. Bron "Thuis uit eten" van Ramon Beuk
Bron: smulweb.nlRamon Beuk is natuurlijk een bekende in culiland. Maar ken je Neff ook? Hypermoderne keukenapparatuur. Samen met andere bloggers mocht ik een gloednieuwe inductiekookplaat uittesten. Over een likje Masterchef en mogen koken in een droomkeuken... Je leest het goed: we moesten in teams tegen elkaar gaan strijden. Wat te koken? Tal van prachtige ingrediënten lagen voor het grijpen. We zouden de sterren van de hemel gaan grillen, de jury overrompelen én ons trotse bord schoongepoetst en al presenteren. Oh, de druk was hoog. Nee, zonder dollen, het was allemaal veel relaxter. En? En? We wonnen met ons team! Minpuntje volgens de mannen van de jury: ons gerecht oogde een beetje rommelig (had ik die mango nou maar niet zo schots en scheef gesneden). Maar ze noemden het ook creatief bedacht. En restaurantwaardig. Wat een opluchting! Toch best spannend dat iemand als Ramon Beuk van jouw eten proeft. Samen met collegablogger Inge verzon ik een nagerecht met gegrilde mango. Basilicum. Griekse yoghurt. En een knapperige granola van gepofte quinoa en gembersiroop. Onze andere teamleden maakten een vegetarisch lasagnetorentje, dat evengoed in de smaak viel. Het moest allemaal snel, snel. Want we kregen maar een half uurtje de tijd. Kies maar uit! Van zwaardvis tot gepofte quinoa en van asperges tot verse kruiden. Foto: Neff Staat Ramon Beuk ineens in je pan te roeren! Foto: Neff Onze creatie: gegrilde mango, griekse yoghurt, granola van gepofte quinoa, gembersiroop en basilicum De andere twee dames van ons team maakten dit vegetarische lasagnetorentje. Foto: Neff Spannend hoor, wat vindt de jury ervan? Foto: Neff Positief verrast Voor en na de wedstrijd werden we verwend met lekkere hapjes, die ter plekke werden bereid door Neff-chef Patrick en Ramon Beuk. Zo kreeg je een goed beeld van de vele mogelijkheden van de FlexInductie. Eerlijk is eerlijk, ik was behoorlijk onder de indruk. Maar als gaskookliefhebber was ik nog wel sceptisch. Daarom vond ik het leuk dat ik de FlexInductie ook zelf mocht uitproberen. En ja, geweldig. De flitsende snufjes, de relaxte manier van koken. Ik zou deze kookplaat graag willen hebben. Neff FlexInductie: een flexibele alleskunner Bij inductie irriteer ik me vaak aan de trage temperatuurknopjes. Neff daarentegen werkt met een razendsnelle twistpad. Met deze bedieningsknop regel je de temperatuur door te draaien. Bovendien is de knop afneembaar en door een magneet makkelijk terug te plaatsen. Dit is handig bij het schoonmaken. En het feit dat je de knop kunt loshalen van de inductie, is natuurlijk fijn als er kinderen in de buurt zijn. Ook ideaal: de FlexInductie herkent automatisch de grootte van de pannen en de plaats waar ze verwarmd moeten worden. Dit is niet alleen energiezuinig, het betekent ook dat je je pannen, groot of klein, óveral kwijt kan. Nee, je hebt dus niet van die cirkels zoals je meestal ziet bij inductie. Voordeel is dat er veel pannen op de kookplaat passen. Tijdens de wedstrijd kookten we alleen op de FlexInductie. Toch konden we vele kanten op: stomen, grillen en bakken op een teppanyakiplaat. Je kan de inductie namelijk makkelijk combineren met losse elementen, zoals dit filmpje duidelijk maakt: Op mijn verlanglijst: de flexinductiekookplaat van Neff. Foto: Neff Wat een heerlijke dag was het! Dank aan iedereen van Neff, Ramon Beuk, Pitch Communicatie & PR en alle collega-bloggers. Meer weten over Neff of de FlexInductie? Kijk dan op de website van Neff of bezoek het Inspiratiehuis 20|20 in Hoofddorp
Bron: lepeltjeliefde.blogspot.nlAlle ingr edi ënten zijn van Lidl en het recept is van Ramon Beuk. Bresaola ziet er een beetje uit als rookvlees, maar in plaats van gerookt is het gedroogd en wat steviger vlees, waar je mooie gevulde hoorntjes, rolletjes of deze ´bonbonnetjes´van kunt maken. De flinterdun gesneden ui en de kappertjes maken het minder braaf dan het lijkt. Bresaola is alleen tegen de feestdagen te koop bij Lidl en ligt bij de Italiaanse vleeswaren. Een idee voor de Kerst ? Ingred i ënten: 1 klein uitje of sjalot handje bieslook handje peterselie handje basilicum 80 gr bresaola 200 gr roomkaas 1/2 el kappertjes 1 el witte balsamico-azijn 1 el olijfolie zout en peper plastic vershoudfolie Bereiding : Snij 1 klein uitje in heel dunne, halve ringen. Dit gaat het mooist op een mandoline. Leg de ringen in een schaal. Snij de groene kruiden grof en voeg ze toe aan de uiringen. Meng door elkaar. Leg en stuk folie op het aanrecht en leg hierop 2 plakjes bresaola half overlappend naast elkaar, Schep in het midden van de bresaola een eetlepel roomkaas. Vouw het folie dicht zodat de roomkaas geheel bedekt is met de bresaola. Draai het folie er stevig omheen tot er een mooi bolletje ontstaat. Verwijder het folie voorzichtig en houdt de bonbon in z´n bolvorm. Maak het kruidenmengsel af door de kappertjes toe te voegen samen met de witte balsamico/azijn en de olijfolie. Maak op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar. Serveer de bresolia-bonbons over vier borden en garneer met een hoopje kruidensla. Was best lekker.
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nlWildzwijn Medaillons met Aardappel Mosterdpuree Ingredienten 500 gram wild zwijnmedaillons 50 gram roomboter 4 dl slagroom 2 dl witte wijn (fris & fruitig) 3 eetlepels mosterd 6 stronken witlof 600 g kruimige aardappelen 1/2 bosje bieslook suiker Peper en zout Olijfolie Bereiden: Kruid de wildzwijn madaillons met peper en zout Braad ze 4 minuten aan in een combinatie van olie en boter. Haal ze uit de pan, pak ze in met folie en laat ze staan tot het moment van serveren. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook dan de aardappels tot ze helemaal gaar zijn. Giet ze daarna af en stamp de aardappels goed fijn. Doe de slagroom en mosterd erbij. Wrijf tot slot de puree door een zeef om deze goed glad te maken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de witlof een keer door midden en leg ze 3 minuten in een hete pan met anti-aanbaklaag. Voeg dan een beetje kristalsuiker toe en laat de suiker karameliseren. Blus af met de witte wijn, voeg de roomboter toe en laat het mengsel inkoken tot er een stroperige saus ontstaat. Verdeel de smeuïge aardappelpuree over de borden. Leg de wild zwijnmedaillons op de aardappelpuree. Leg dan de witlof erbij en maak het gerecht af met wat fijngesneden bieslook. Bron: Ramon Beuk
Bron: jeanne-christmastime.blogspot.nl