Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
voor 4 personen 1 courgette 1 paprika 1 aubergine 200 gr penne pasta 1 dl olijfolie 1 dl witte balsamicoazijn 75 gr Parmezaanse kaas 20 blaadjes basilicum Zout / peper aluminiumfolie Hulpmiddelen Bbq of oven of grillplaat , aluminiumfolie , grote pan , mes en kaasrasp Voorbereiding Grill de groenten ( courgette , paprika en aubergine ) in zijn geheel rondom op de barbecue tot ze een mooie grillstreep hebben ( of op de grillplaat of in de oven ). Pak ze in met aluminiumfolie , leg ze naast de barbecue en laat ze daar verder garen. Kook de pasta volgens de verpakking en spoel deze koud na. Bereidingswijze Als de pasta is afgekoeld , deze mengen met de olijfolie , de witte balsamicoazijn , zout en peper. Haal de groenten uit de folie en snij ze in stukken. Meng dit door de pasta heen en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Maak het af met de blaadjes basilicum. Bron Ramon Beuk
Bron: smulweb.nlvoor 6 personen 1 st Vanillestokje 3 dl Slagroom 3 dl Melk 30 st Rode peperbessen 160 gr Suiker 4 st Eidooiers 3 st Eieren Voor het mangoijs: 2 st Mango (ready to eat) 1 st Limoen, uitgeperst 125 gr Suiker 5 dl Slagroom Hulpmiddelen Creme brulee brander of grill, Ijsmachine Bereidingswijze 1. Vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. 2. Breng in een pan de slagroom en de melk samen met de het vanillestokje en de zaadjes aan de kook en laat het mengsel ca 3 minuten zachtjes koken. 3. Neem de pan van het vuur en laat nog 15 minuten trekken. 4. Plet ondertussen de peperbessen met een mes of deegroller. 5. Breng het slagroommengsel opnieuw zachtjes aan de kook en roer de suiker, eidooiers en de eieren erdoor en blijf roeren tot het mengsel iets dikker wordt. 6. Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en roer de geplette peperbessen door de crème. 7. Verwarm de oven voor op 175 graden, verdeel de crème over de schaaltjes en dek af met aluminiumfolie. 8. Zet de schaaltjes in een bak, vul de bak met water tot halverwege de schaaltjes en bak ze in 20 minuten gaar. 9. Haal de schaaltjes uit de oven laat afkoelen en zet minstens nog een uur in de koeling. Voor het mango-ijs: 10. Snijd de mango in blokjes en breng samen met het limoensap en de suiker aan de kook. 11. Pureer met de staafmixer en voeg de slagroom toe. 12. Laat het mengsel in een bak met water afkoelen. 13. Schep het mengsel in de ijsmachine en laat draaien tot een stevig ijs in 30 a 40 minuten. Serveertips Bestrooi de schaaltjes met rietsuiker en brand er met de gasbrander een karamellaagje op of zet even onder de grill. Schep er een bolletje mango-ijs naast en serveer direct. Bron Ramon Beuk Born2Cook, 2003
Bron: smulweb.nlvoor 4 personen * 400 gr aardappelen * 500gr vastkokende aardappelen * 100 gr mayonaise * 1 scheutje crème fraîche * 1.5 dl witte wijn (fruitig, fris) * 1 dl olijfolie * 0.5 reepgoede pure chocolade * peper en zout naar smaak * 2 teentjes knoflook * 1 limoen * 1 ui * 1 zakje rucola slamelange * suiker naar smaak Voorbereiding Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes(0.5 cm) Kook de aardappels 4 min in ruim kokend water en laat ze uit stomen. snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze even in een beetje olijfolie en blus af met de wijn en het sap van 0.5 limoen. Laat dit 2 min op hoog vuur koken. Draai het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Laat dit 1 min doorkoken. Neem de pan van het vuur en voeg de mayonaise toe. Voeg daarna de suiker, peper en zout naar smaak toe. Vermeng de saus met de aardappelblokjes. Bereidingswijze Breng de slamelange op smaak met het sap van de andere helft van de limoen en een beetje olijfolie. Verdeel de sla over de borden. Snijd de biefstuk in kleine plakjes, wrijf ze een beetje in met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Grill daarna de stukjes biefstuk aan 1 zijde kort in een gloeiend hete pan Verdeel de gegrilde stukjes biefstuk over de borden en giet de aardappelen met de saus eroverheen. Maak het geheel af met wat geraspte chocolade. Bron Ramon Beuk
Bron: smulweb.nlvoor 4 personen RISOTTO: 3 kipfiltets, 200 g risotto rijst, 1 dl witte wijn, 2 dl kippenbouillon, 2 el verse parmezaan, 1 teentje knoflook, olijfolie SAUS: 1 dl witte wijn, 1 dl kippenbouillon, 1 fijngesnipperde sjalot, 2 eidooiers, 100 gr roomboter, bieslook, risotto Bereidingswijze RISOTTO: Bak de kip in 3 el olie op half hoog vuur lichtbruin. Voeg de rijst en gesneden knoflook toe en bak deze 1 min. mee. Blus af met de wijn en de helft van de bouillon en roer het geheel door elkaar. Plaats het deksel op de pan en laat het vocht op laag vuur in de rijst trekken. Neem het deksel van de pan en voeg beetje bij beetje al roerend de overige bouillon toe tot er een smeuige risotto ontstaat. Maak het af met de kaas en serveer met de saus SAUS: Doe de sjalot met 3 el olijfolie in de pan en verhit het al roerend zonder te kleuren. Blus af met de wijn en de bouillon en laat deze tot een 1/2 dl inkoken. Neem de pan van het vuur en klop de eidooiers door het ingekookte vocht. Plaats de pan weer op een heel laag vuurtje en klop met een garde het mengsel in ongeveer 1/2 min schuimend. Neem de pan van het vuur en klop de gesmolten boter er een beetje bij beetje doorheen. Roer de gehakte bieslook door de saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer bijvoorbeeld met geblancheerde peulen Serveertips BRON : AAN TAFEL MET RAMON BEUK
Bron: smulweb.nlZoals zoveel foodlovers was ik afgelopen weekend in het Amstelpark te vinden waar het culinaire festival Taste of Amsterdam werd gehouden. Op Taste is van alles te proeven en beleven: naast de signature dishes die je kunt proeven van restaurants als MOMO, Sucre, Volt en Bolenius, kun je masterclasses bijwonen in het Kook Theater, workshops volgen in de Taste Kookschool en zijn er proeverijen in het Wijn Theater en Bier Theater. Ook vind je er 'n Foodie Markt en Kleine Producenten Markt met allerlei heerlijke delicatessen van limoncello tot cupcakes. Dit was voor mij de 1e x Taste of Amsterdam en ik stond ook nog eens op de gastenlijst! Ik had namelijk 2 kaartjes gewonnen via Facebook (thanks Brand Events Benelux, organisator van Taste of Amsterdam, voor de kaartjes!): woehoe! Wil je weten wat ik allemaal heb geproefd op Taste, lees dan verder... Op de Foodie Markt spotte ik direct de cupcakes van Cupies ! Samen met mijn vriend heb ik lekker gesnoept van de Champagne Deluxe, 'n vanille cupcake met een champagne buttercream, en de Bella, ook een vanille cupcake maar dan met een topping van tiramisu buttercream. De topping was niet te zoet en niet "poederig", maar lekker luchtig net als de cakejes zelf. De tiramisu cupcake was absoluut onze favoriet! Cupcakes van Cupies Onze volgende Taste experience was 'n Umami Tasting in het Kook Theater. Umami, de 5e smaak naast zoet, zout, zuur en bitter, blijkt een moeilijk te omschrijven smaak. Umami is een smaaksensatie die eten meer diepgang geeft en zorgt voor een vollere smaak die je proeft in je hele mond. Het zorgt ervoor dat je meer speeksel produceert en geeft een langere nasmaak. Umami zit vooral in eten dat veel glutamaat (een aminozuur in eiwit) bevat, zoals vlees en kaas. Tijdens de tasting konden we zelf in 5 verschillende ronden umami proeven en ervaren. Zo leerden we bijvoorbeeld dat umami ook zit in rijpe tomaat; dit werd duidelijk doordat we in ronde 1 eerst 'n plakje gewone tomaat kregen waar eigenlijk nauwelijks smaak aan zat en vervolgens een stukje rijpe cherrytomaat die heerlijk vol was van smaak: umami! Hetzelfde geldt voor kaas: hoe ouder 'n kaas, hoe meer umami. Toch blijft het moelijk uit te leggen; umami is iets wat je moet proeven en ervaren! Guus Vredenburg en Ramon Beuk tijdens de Umami Tasting Na deze tasting volgde de Sexy Chocolate masterclass van Peter Scholte, chef-kok van restaurant Sucre. Hij maakte luchtige chocolademousse met behulp van een slagroomspuit. We werden getrakteerd op 'n krokant deegje met daarop witte chocolademousse en kaviaar?! Dat was 'n verrassend lekkere combinatie: heerlijk dat zoete met het ziltige. Ook kregen we 'n mousse van pure chocolade met 'n notencrumble en eetbare parfum! Chocolademousse met parfum Het allerleukste van mijn bezoek aan Taste of Amsterdam was de workshop Taart, zuiver, zoet en zalig. In de Kookschool van Keizer Culinair leerden we de tips en tricks voor het bakken van een heerlijke Tarte Tatin van niemand minder dan Cees Holtkamp! Binnenkort vertel ik je, in een andere blogpost, meer over de workshop en natuurlijk het recept voor deze Tarte Tatin . De Kookschool op Taste of Amsterdam Door alle hapjes die we kregen in het Kook Theater en de Tarte Tatin hadden we stiekem niet echt veel ruimte meer voor de signature dishes van de verschillende restaurants op Taste. Uiteindelijk hebben we alleen 'n kalfsburger met piccalilly, rode en ui en pancetta op van BarRestaurant, maar die was gelukkig erg lekker. Heerlijke kalfsburger Ik vond Taste of Amsterdam in ieder geval 'n geslaagd en gezellig evenement. Het was er heerlijk, mede door de mooie locatie en het geweldige zonnetje! Ik ben alweer klaar voor m'n volgende "culinaire festival" met hutspot, haring en wittebrood, oliebollen en poffertjes... Dit weekend ga ik namelijk samen met de rest van Leiden Leidens Ontzet vieren! Ik wens jullie 'n heerlijk & zonnig weekend!
Bron: inkellskitchen.blogspot.comvoor 2 personen 2 kipfilets 1 ui 2 Granny Smiths 6 steranijs 5 el appelstroop 1 tl kaneel Bereidingswijze Schil de appels en snijd ze in 8 partjes. Snijd de kip in dezelfde maat als de appes. Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in de pan en bak hierin de kip 2 min. aan. Voeg de gesnipperde ui, steranijs en appel toe en bak dit mee tot het geheel mooi kleurt. Voeg de appelstroop en de kaneel toe, en laat het op hoog vuur een minuut meewarmen. Serveertips Verdeel de partjes appel en kip om en om over 2 borden. Bedruppel met de appelstroop en garneer met de steranijs. Bron "Thuis uit eten" van Ramon Beuk
Bron: smulweb.nl4 personen 400 gram pasta naar keuze 2 (punt)paprika's 4 el pijnboompitten 1 basilicum plantje 1,5 dl olijfolie 1 teen knoflook 2 bollen mozzarella (optioneel) zout en peper Oven op 190 graden Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 45 minuten roosteren. Haal de paprika's uit de oven en laat afkoelen. Verwijder voorzichtig het steeltje, zaadlijsten en het velletje. Snij het vruchtvlees in grove stukken. Verhit 1 el olie in een pan en bak de pijnboompitten onder voortdurend roeren goudbruin. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Neem een flinke bos basilicum en hak in grove stukken. Pureer de basilicum met 1 dl olijfolie en een gepeld teentje knoflook tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet de pasta af en sprenkel er een el olijfolie doorheen. Snij de mozzarella in blokjes. Verdeel de pasta over 4 borden. Leg hier de blokjes mozzarella op en de gegrilde paprika. Bestrooi met pijnboompitten en sprenkel de basilicumolie erover. Bron: Recept van Ramon Beuk uit de Lidl kersteditie
Bron: innywatetenwevandaag.blogspot.nlAlle ingr edi ënten zijn van Lidl en het recept is van Ramon Beuk. Bresaola ziet er een beetje uit als rookvlees, maar in plaats van gerookt is het gedroogd en wat steviger vlees, waar je mooie gevulde hoorntjes, rolletjes of deze ´bonbonnetjes´van kunt maken. De flinterdun gesneden ui en de kappertjes maken het minder braaf dan het lijkt. Bresaola is alleen tegen de feestdagen te koop bij Lidl en ligt bij de Italiaanse vleeswaren. Een idee voor de Kerst ? Ingred i ënten: 1 klein uitje of sjalot handje bieslook handje peterselie handje basilicum 80 gr bresaola 200 gr roomkaas 1/2 el kappertjes 1 el witte balsamico-azijn 1 el olijfolie zout en peper plastic vershoudfolie Bereiding : Snij 1 klein uitje in heel dunne, halve ringen. Dit gaat het mooist op een mandoline. Leg de ringen in een schaal. Snij de groene kruiden grof en voeg ze toe aan de uiringen. Meng door elkaar. Leg en stuk folie op het aanrecht en leg hierop 2 plakjes bresaola half overlappend naast elkaar, Schep in het midden van de bresaola een eetlepel roomkaas. Vouw het folie dicht zodat de roomkaas geheel bedekt is met de bresaola. Draai het folie er stevig omheen tot er een mooi bolletje ontstaat. Verwijder het folie voorzichtig en houdt de bonbon in z´n bolvorm. Maak het kruidenmengsel af door de kappertjes toe te voegen samen met de witte balsamico/azijn en de olijfolie. Maak op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar. Serveer de bresolia-bonbons over vier borden en garneer met een hoopje kruidensla. Was best lekker.
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nlAlle ingr edi ënten zijn van Lidl en het recept is van Ramon Beuk. Bresaola ziet er een beetje uit als rookvlees, maar in plaats van gerookt is het gedroogd en wat steviger vlees, waar je mooie gevulde hoorntjes, rolletjes of deze ´bonbonnetjes´van kunt maken. De flinterdun gesneden ui en de kappertjes maken het minder braaf dan het lijkt. Bresaola is alleen tegen de feestdagen te koop bij Lidl en ligt bij de Italiaanse vleeswaren. Een idee voor de Kerst ? Ingred i ënten: 1 klein uitje of sjalot handje bieslook handje peterselie handje basilicum 80 gr bresaola 200 gr roomkaas 1/2 el kappertjes 1 el witte balsamico-azijn 1 el olijfolie zout en peper plastic vershoudfolie Bereiding : Snij 1 klein uitje in heel dunne, halve ringen. Dit gaat het mooist op een mandoline. Leg de ringen in een schaal. Snij de groene kruiden grof en voeg ze toe aan de uiringen. Meng door elkaar. Leg en stuk folie op het aanrecht en leg hierop 2 plakjes bresaola half overlappend naast elkaar, Schep in het midden van de bresaola een eetlepel roomkaas. Vouw het folie dicht zodat de roomkaas geheel bedekt is met de bresaola. Draai het folie er stevig omheen tot er een mooi bolletje ontstaat. Verwijder het folie voorzichtig en houdt de bonbon in z´n bolvorm. Maak het kruidenmengsel af door de kappertjes toe te voegen samen met de witte balsamico-azijn en de olijfolie. Maak op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar. Serveer de bresolia-bonbons over vier borden en garneer met een hoopje kruidensla. Was best lekker.
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nlKip met Ketjap en Honing Ingredienten: 1 kip. 2 dl ketjap. 1 dl honing. 3,5 dl runderbouillon. 200 gram rijst. 2 uien. 1 prei 1 winterpeen 8 champignons 4 tenen knoflook 2 eetlepels peterselie 50 gram roomboter snufje suiker olijfolie Bereiden: Verwarm de oven voor op 120 °C. Leg de kip 2 minuten in een pan met ruim kokend water, zodat de huid strak om het vlees heen trekt. Leg dan de kip in een ovenschaal. Doe 3 dl bouillon in een pan en kook het flink in. Voeg als het bijna helemaal ingekookt is, de honing en ketjap toe en meng tot een stroperige massa. Giet het mengsel over de kip en smeer het goed uit. Laat de kip 1,5 uur in de oven staan. Schenk ondertussen af en toe (om de 15-20 minuten) de ‘lak’ over de kip heen. Kook de rijst volgens de verpakking. Snij de champignons, wortel en prei grof. Snipper de uien en knoflook. Verhit olie in een pan en bak de wortelen aan. Voeg na 1 minuut de uien en knoflook toe. Doe de rest van de groente erbij en wat suiker. Voeg wat bouillon toe om de groenten goed te garen en als laatste een paar klontjes roomboter. Snipper wat peterselie en doe dit erbij. Zet het vuur uit. Haal de kip na 1,5 uur uit de oven. Serveer ’m samen met de rijst en de gebakken groenten. Bron: Ramon Beuk
Bron: aanjeanneskeukentafel.blogspot.nl