Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
In het vorige theorie hoofdstuk heb ik het gehad over kneden, welke type machines er zijn, wat geschikt is en voor welke hoeveelheid. Nu even over het kneden[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comAl knutselend aan dit blog krijg ik diverse reacties, leuk dat jullie meelezen met al m'n bakkersactiviteiten. Alleen was het soms wel wat technisch,[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comDat bruinbakken, dat moet je ruim zien. Ditmaal aandacht voor makarons. Van onbekend tot alledaags, zelfs bij de Lidl te koop. Toch beginnen veel mensen er[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comHoe langer ik aan het bakken ben hoe meer nog te proberen soorten ik ontdek. Via via het fantastische recept van het 3 granen/3 zadenbrood van Levine gekregen,[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comEen ogenschijnlijk simpel proces met wat water, bloem, zout en wat rijsmiddel bevat vele nuances. Zowel koken als bakken vergt gewoon oefening. Iedere zaterdag[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comNaast pure zuurdesembroden bak ik ook heel wat hybride broden. Dus met een combinatie van gist en zuurdesem. Zuurdesem voor de smaak en heel weinig gist voor[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comHet bakken met zuurdesem gaat al meer als een jaar gesmeerd, maar m'n pogingen om andere rijsmiddelen te maken gaan allemaal een enkeltje kliko of gootsteen.[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comDit weekend maar weer eens wat geprobeerd. De klassiekers bak ik met grote regelmaat en gaan grif op. Maar altijd het zelfde bakken gaat vervelen. Om dat voor[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comHet is voorbij, geen deeg meer voor jou. M'n Kitchenaid was duidelijk niet gebouwd voor zoveel deeg. Ik heb al eens een filmpje laten zien van deeg "spinning[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comDit weekend maar weer eens wat geprobeerd. De klassiekers bak ik met grote regelmaat en gaan grif op. Maar altijd het zelfde bakken gaat vervelen. Om dat voor[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comZo, schandalig lang niks van me laten horen. Dat ga ik goed maken met een uitgebreide story over weer eens wat anders: Worst. Die zijn ook redelijk[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comDat bruinbakken, dat moet je ruim zien. Ditmaal aandacht voor makarons. Van onbekend tot alledaags, zelfs bij de Lidl te koop. Toch beginnen veel mensen er[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comNaast pure zuurdesembroden bak ik ook heel wat hybride broden. Dus met een combinatie van gist en zuurdesem. Zuurdesem voor de smaak en heel weinig gist voor[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comMaterialen en kosten Zoals gezegd, een interesse voor brood. Van beroep ben ik kok en dat is erg leuk, maar verdieping in 1 onderwerp is wel eens lastig. Je[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comEerst even wat theorie Brood bakken is een eeuwenoude bezigheid. In de meest simpele vorm water, bloem en temperatuur. Het hedendaagse supermarktbrood is[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.com