Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 29 recepten
Het bakken met zuurdesem gaat al meer als een jaar gesmeerd, maar m'n pogingen om andere rijsmiddelen te maken gaan allemaal een enkeltje kliko of gootsteen.[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comVia thuisafgehaald.nl en een andere schare trouwe afhalers verkoop ik op zaterdag inmiddels soms best veel brood. Vaak gaan ze gewoon los in de tas mee, of in[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comHet wereldwijde web kent heel veel broodbloggers, maar een van de meest bekeken blogs is misschien wel Wild Yeastblog. Dit blog heeft een unieke rubriek[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comEen ogenschijnlijk simpel proces met wat water, bloem, zout en wat rijsmiddel bevat vele nuances. Zowel koken als bakken vergt gewoon oefening. Iedere zaterdag[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comHoe langer ik aan het bakken ben hoe meer nog te proberen soorten ik ontdek. Via via het fantastische recept van het 3 granen/3 zadenbrood van Levine gekregen,[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comDe zaterdag na mijn stukje in de krant stond ik op scherp om alle bestellingen via thuisafgehaald te kunnen bakken. Aantal bestellingen? 0.... Beetje gebakken[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comSinds een half jaar ben ik lid van het sociale netwerk www.thuisafgehaald.nl waar thuiskoks op niet commerciële basis een maaltijd aan kunnen bieden die ze al[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comIn het vorige theorie hoofdstuk heb ik het gehad over kneden, welke type machines er zijn, wat geschikt is en voor welke hoeveelheid. Nu even over het kneden[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comVeel te lang geleden dat ik wat van me heb laten horen, maar dat komt door de vele nieuwe ontwikkelingen in de huisbakkerij. Na een kleine driekwart jaar deeg[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comStap 2 van in het broodproces is kneden. Kneden heeft diverse functies, het mengen van de ingrediënten, het activeren van de de gluten (een bloemeiwit) en het[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comNa een aarzelend maar enthousiast begin op maandagavond was het dan pas echt zover. Een hele zaterdag vrij en een glimmende Rofco in de keuken. Ik denk dat de[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comAl meer dan een half jaar struin ik dagelijks 10 minuten het web af naar een Rofco. Een Rofco? Ja een Rofco, in ons geval een 78 kg zware steenoven in het[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.comNa wat teleurstellende bakresultaten met de T55 en T65 bloem van de Zuidmolen kwam ik erachter dat mijn weegschaal niet echt nauwkeurig meer is. Ik werk nog[...]
Bron: bakzebruin.blogspot.com