Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 49 recepten
Ik ben eigenlijk vreselijk druk met mijn stamboom. Ik zit dagelijks tot over mijn oren in verhalen over de VOC, de vreselijkste armoede in de Jordaan,[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlVrij naar een recept uit een vlaams kooktijdschrift, deze coq au vin. (Ambiance 101 recepten, Lente-zomer special). 1 kip in 8 stukken (of een paar[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlGeinspireerd op Rick Stein's Salt Cod Fritters . Eigenlijk zijn ze bijna hetzelfde maar ik heb diepvries pangafilet gebruikt, want... die lag nog in de[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk had er eigenlijk nog nooit van gehoord, varkenswangen. Gisteren was ik even bij de slager voor wat fricandeau voor de vitello tonnato en hij gaf mij een[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlWe hebben ze dit jaar meegenomen uit Frankrijk: Confit de Canard.....heerlijk en o zo makkelijk! Eendevet is hier reteduur dus bewaren dat vet, bak er[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIni is terug. Zijn konijn zeer de moeite waard: - één konijn in stukken - veel scherpe dijon mosterd - veel reepjes ontbijtspek - 3 laurierblaadjes - 5[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEen half pond mager rundvlees per 2 personen in de pan doen, water er op tot het vlees onder staat, een laurierblaadje en een kruidenbouillonblokje er bij[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlNodig: * Mager rundvlees, 1/2 pond per 2 personen * Kruidenbuiltje en laurierblaadje * Zout, peper, allesbinder * Ui, 1 grote of 2 kleine * Champignons, 1[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlParelgort… daar houden we niet van, he? Dat is iets naars uit het begin van de vorige eeuw en hoort in het rijtje gortepap, grutjespap en broodpap. Het[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAllereerst wens ik jullie allemaal een goed en gezond tweeduizendveertien! En dan... Ach ja, januari. Louterend, mager, kaal en guur, ontnuchterend zelfs, weer[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlOm met de deur in huis te vallen: de kinderen waren niet weg van deze bobotie. De smaak is namelijk vrij complex en vol. Daar kan het zoete van dit recept niet[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlLang, lang geleden kocht ik wel eens een blik bonen in tomatensaus. Wat zal ik zeggen… Ik wist nog niet beter. Ook culinair gezien is er gelukkig sprake[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk ben al een tijdje bezig om sommige gerechten van het Indiase restaurant bij mij in de buurt te kopiëren. Hun saag paneer en vindaloo zijn bijvoorbeeld[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlK leine Chef is een goede eter, hoor. Zelden zeuren, bijna altijd nog eens opscheppen, want jongens van vier lusten wel wat (hoe ziet dat er uit als hij[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlJa hoor, net als ik weer eens iets zeer experimenteels heb gepland, regelt meneer een Onverwachte Eter. De eter in kwestie is wel wat gewend bij ons, maar[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl"Mama, mag ik de fleur de sel hebben?" vroeg mijn zoon van vier jaar oud. Ik geloof dat ik dat in mijn foodiegeheugen op wil slaan. Deze kip was er niet de[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl