Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 47 recepten
Roggebrood, wij houden ervan. Maar wat is het lastig om er goede recepten van te vinden en als je ze dan hebt, dan komen ze vaak als bakstenen uit je oven. Dit[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlMet Pasen in het vooruitzicht ben ik op zoek gegaan naar een Paasbrood. Het vorig jaar bakte ik deze Paasbroodjes . Dit jaar heb ik gekozen voor een rijker[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlWaarom dit brood 'Joods' roggebrood genoemd wordt, is me niet helemaal duidelijk. Zover ik kan nagaan is geen enkel ingrediënt Joods, maar misschien vergis ik[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlHeb je dat ook wel eens, dat je door iets wat je leest, hoort of ruikt ineens 'ergens anders bent'? Het overkwam mij afgelopen week toen ik een advertentie van[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlAls je me pakweg een jaar geleden had verteld dat ik ooit nog eens een brood zou bakken in een gietijzeren 'pot', dan was de kans groot geweest dat ik in[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlVan Alena, een van de leden van de Artisan Bread Bakers groep op Facebook, kreeg ik dit heerlijke recept. Het brood had nog geen naam, dus heb ik het Elena's[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlDit brood bak ik regelmatig. Het is een simpel brood om te maken en de smaak is goed. Je kunt het eten met zoet of hartig beleg en invriezen gaat ook[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlManitoba meel is afkomstig uit Canada en bevat een heel hoog glutengehalte. Het is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld Chiabatta, maar je kunt er ook heerlijk[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlDit brood heb ik al diverse malen gebakken. Het oorspronkelijke recept, waarvan ik de herkomst niet meer weet, mislukte de eerste keer omdat de hoeveelheid[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlIn de serie roggebrood ditmaal het roggebrood dat voor mij smaakt als het roggebrood uit mijn jeugd. Mijn oma kocht het in de vorm van een dikke vierkante blok[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlHet wordt weer zomer en tijd voor salades. Heerlijk, in combinatie met vers stokbrood. Ik ben niet goed in het vormen van stokbroden. Moet dat nog vaak oefenen[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlEindelijk was het dan zover, mijn nieuwe Rofco kneder werd vrijdag geleverd. We kochten bij Ikea een trolley, mijn man zaagde de poten een stuk af en zette er[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlDit roggebrood smaakt zoals ik het me herinner uit mijn jeugd en het heeft dezelfde structuur en kleur als toen. Als kind was ik er dol op. Vooral als het nog[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlDe tangzhong methode komt van oorsprong uit Japan. Je maakt van meel en water een roux en die gebruik je als onderdeel van je brood. Het resultaat is een[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlCroissant, ze stonden al zo lang op mijn 'to-do' lijstje. Het kwam er maar niet van. Te warm in de zomer, te druk met iets anders, teveel werk. Excuses genoeg[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nl